mAG WitaminaC

Producent:

mAG Terapia Krzysztof Wudarczyk

Fryderyka Chopina 2/5

05-091 Ząbki

Składniki: (w jednej kapsułce – 625% RWS)

  • Askorbinian sodu – 280,94mg
  • Kwas l-askorbinowy – 250mg
  • Składnik otoczki: pullulan

Dawkowanie:

Dawkę witaminy C potrzebną organizmowi ustalamy INDYWIDUALNIE za pomocą testu tolerancji przewodu pokarmowego. W tym celu należy sukcesywnie zwiększać jej spożycie aż do momentu wystąpienia luźnego stolca, co oznacza nasycenie organizmu. Należy wówczas przerwać przyjmowanie witaminy C, żeby praca jelit się unormowała, po czym przyjmować codziennie dawkę trochę mniejszą lub równą dawce granicznej przyjętej w czasie testu.
Osoba dorosła może przyjmować codziennie 2 g Witaminy C, co odpowiada 4 kapsułkom mAG Witaminy C. Najlepiej przyjmować je w dawkach podzielonych do posiłków. Bioflawonoidy (naturalnie występujące substancje, które nadają zabarwienie roślinom, a przede wszystkim ich owocom), zawarte w posiłkach pozwalają na maksymalne przyswajanie mAG Witaminy C. Znajdują się min. w takich produktach jak np.  cebula, jabłka, cytrusy, gryka, wino, czy jagody.

Opis:

mAG Witamina C składa się i czystego kwasu l-askorbinowego i  askorbinianu sodu. Wg specyfikacji produktu wsad kapsułki jest mikronizowany. Mikronizacja to technologia produkcji, która pozwala na rozbicie każdej cząsteczki składu kapsułki na mikro cząsteczki, dzięki czemu uzyskuje się większą powierzchnię czynną umożliwiającą skuteczne działanie. Ta technologia powoduje, że malusieńkie drobinki składników powstałe w wyniku mikronizacji wchłaniają się w przewodzie pokarmowym natychmiast i w niemalże 100%, bez efektów ubocznych, których nie ma bo maksymalnie szybkie wchłanianie nie pozwala na ich wystąpienie. Dzięki buforowaniu askorbinianem sodu, jest witaminą bezpieczną. Forma bezbarwnej kapsułki nie podrażnia przewodu pokarmowego, jak przy przyjmowaniu witaminy C w postaci proszku. Produkt opracowany i wyprodukowany w Polsce.

Aby sprostać oczekiwaniom klientów mAG Witamina C ewaluowała. Jej czystość a tym samym skuteczność w działaniu osiągnęła maksymalny poziom. Zadbano także o wegan i wegetarian. Witamina znajduje się teraz w kapsułce w 100% pochodzenia roślinnego. Oto kilka informacji na temat tego składnika:

Pullulan to w 100% organiczny składnik pozyskiwany z grzybów hodowanych na podłożu skrobiowym (tapioka) bez GMO. Jest naturalnym prebiotykiem,hypoalergiczny, nie zawierający glutenu. To składnik chemicznie obojętny i nie reaguje ani nie mieszaja się z żadną zawartością. Charakteryzuje się superszczelnością, co jest bardzo istotne przy łatwo utleniających się składnikach jakim jest witamina C. Inną ważną cechą tego składnika jest to, że kapsułki z pullulanu są mocniejsze i trwalsze niż pozostałe kapsułki lecz jednocześnie łatwo rozpuszczają się pod wpływem wilgoci. Do zbioru pullulanu nie są zaangażowane żadne toksyczne chemikalia więc jest przyjazny nie tylko dla człowieka ale także dla środowiska. Charakteryzuje się trwałością i wytrzymałością w odróżnieniu od innych roślinnych kapsułek.