Produkt Kudzu Root otrzymał w Święto Polskiej Farmacji w maju 2004 roku wyróżnienie w konkursie Ziołowy Oskar
PRZEZNACZENIE:
Kudzu Root ekstrakt 80 g to niekapsułkowany proszek. Izoflawony zawarte w Korzeniu Kudzu wpływają na funkcję trawienia i na fizjologię stresu. Są pomocne w łagodzeniu chęci nadmiernego sięgania po napoje spirytusowe i papierosy. Korzeń Kudzu wspomaga trawienie oraz oczyszczenie organizmu, ma odczyn zasadowy. Nie zawiera glutenu i laktozy.
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
SKŁAD:
Korzeń Kudzu ekstrakt / proszek 80g
GIS-HŻ-4433-G-86/ES/01
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI:
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
W JAKI SPOSÓB DZIAŁA
Izoflawony zawarte w korzeniu Kudzu działają pro zdrowotnie w zakresie wspomagania trawienia, w sytuacji stresu i wyczerpania łagodzą chęć nadmiernego sięgania po używki, jak napoje spirytusowe.
SKUTKI UBOCZNE
Nie ma skutków niepożądanych. Preparat jest suplementem diety środkiem żywnościowym, Kudzu Root nie oddziaływuje w sposób negatywny z alkoholem czy innymi lekami. Jednak informacja ta dotyczy tylko suplementu diety Kudzu Root firmy K&K BIO+ Inc z Kanady.
JAK DŁUGO SPOŻYWAĆ KUDZU
Można spożywać Kudzu Root, wg uznania jak jest potrzeba, od kilku miesięcy do 1-2 lat. Można stosować jako przyprawę do jedzenia ułatwiającą trawienie, szczególnie gdy występuje zaniedbanie prawidłowej diety jak nadmierne jedzenie czy picie.
JAK CZĘSTO SIĘGAĆ PO KUDZU
Kudzu można spożywać jako dodatek do potraw lub przyjmować w kapsułkach. Podaje się indywidualnie; od 2 do 4 kapsułek ( 1g-2g ) dziennie lub 1g -2 g dziennie jako sproszkowaną przyprawę.
JAKIE SĄ ZASTOSOWANIA KUDZU
Izoflawony zawarte w Korzeniu Kudzu wpływają na funkcję trawienia i na fizjologię stresu,
wspomagają trawienie,
- są pomocne w łagodzeniu chęci nadmiernego sięgania po napoje spirytusowe i papierosy,
- wspomagają odchudzanie,
- oczyszczają organizm.
Kudzu Vine (pueraria lobata) jest rośliną dziko rosnącą w krajach azjatyckich jak Chiny, Japonia, Korea. Występuje również na terenach zwrotnikowych Ameryki Płn. Tam gdzie rośnie naturalnie, nie powoduje problemów, natomiast roślina przeniesiona ze swojego naturalnego środowiska do Ameryki zaczęła sprawiać wiele kłopotów. W okresie ostatnich 50 lat stała się klęską ekologiczną poprzez agresywny rozrost i rozprzestrzenianie się. Dzienny przyrost to jedna stopa, czyli 30 cm. W 1972r Kudzu zostało uznane przez rząd USA jako chwast, istnieje zakaz handlu nasionami, a sama roślina objęta została ścisłą kontrolą. Pnącze Kudzu oplata lasy, osiedla ludzkie, wysadza drogi, nie dopuszcza światła do roślin które pokrywa, powoduje, że tereny wyludniają się, wymierają lasy i inne rośliny. Korzenie nieraz rosną do półtora metra w głąb ziemi i do szerokości obwodu człowieka. Zdrewniałe pnącza wyglądają jak liany.
O Kudzu opowiada się anegdoty, tworzy się legendy. Więcej zastosowań KUDZU popartych badaniami naukowymi można znaleźć na stronie (link)
PRODUCENT:
K&K BIO+ Toronto,
Kraj pochodzenia: Kanada